QASHQAR RUBOBINING MILLIY CHOLG‘U ANSAMBLI HAMDA ORKESTRDAGI O‘RNI - Sattorov Hikmatillo; Olimxo‘ja Karimov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qashqar rubobining ijro imkoniyati, milliy cholg‘ular ansamblidagi o‘rni va orkestr tarkibidagi ahamiyati to‘g‘risida so‘z boradi. Shu bilan bir qatorda ustoz sozandalarning ijro imkoniyatini takomillashtirish uchun amalga oshirgan ishlari haqida fikr yuritilgan.