QADIMGI SHARQ MADANIYATI DAVRIDA O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARINING SHAKLLANISHI - Mansur Karimov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qadimgi sharq madaniyati davrida o‘zbek xalq cholg‘ularining shakllanishi va takomillashuvi xususida so‘z boradi. Bundan tashqari o‘zbek xalq cholg‘u asboblarining tarkibiga kiruvchi har bir cholg‘ularga alohida-alohida to‘xtalib o‘tilgan.