AYOLLAR PARDOZI TERMINOLOGIYASIGA DOIR - Haqberdiyeva Sagina Shomurot qizi; Safarova Nasiba (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Bugungi kunda o’zbek terminologiyasi sohasi ancha taraqqiy eta boshladi, chunki ilm-fanda yangi kashfiyotlar bo‘lishi natijasida yangi terminlar, atamalar va nomlar paydo bo‘lmoqda. Shular natijasida jamiyatning turli soxalariga kirib kelgan yangi termin, atama, leksemalarni o‘rganishni taqoza etadi. Shu nuqtayi nazardan, ayollar pardozi sohasida ham anchagina yangi terminlar paydo bo‘lmoqda, Shu sababli, ushbu maqolada pardozning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati va uning turli jihatlari haqida batafsil tahlil berilgan. Pardoz tushunchasiga ta’rif berilib, uning tarixi va qadimiy jamiyatlardagi rivojlanishi tahlil qilingan. Shuningdek, kosmetik vositalar va ularni qo‘llash usullari, jumladan, teri parvarishi, makiyaj, piling, tatuaj va boshqa go‘zallik terminlari batafsil yoritilgan.