SARATON KASALLIGI BILAN OG‘RIGAN BOLALARNING TA’LIM OLISH TIZIMI - Xudayberganova Durdona Valijon qizi; Djumabayeva J.Sh (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Saraton kasalligi — bu jiddiy va hayot uchun xavfli bo‘lgan kasallik bo‘lib, u nafaqat bemorning sog‘lig‘iga, balki uning ijtimoiy hayotiga, shu jumladan ta’lim olish imkoniyatlariga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Saraton kasalligi bilan og‘rigan bolalar, ko‘pincha, davolanish jarayonida ko‘plab qiyinchiliklarga duch keladilar. Ularning ta’lim olish tizimida qanday muammolar mavjudligi va qanday yechimlar topilishi mumkinligi haqida ma’lumotlar berilgan.