AMALIY BEZAK SAN’ATI MASHG‘ULOTLARIDA USTOZ-SHOGIRD AN’ANALARI - D.T.Xaytmetov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqola ustoz-shogird an’analari asosida amaliy san’at mashg‘ulotlarini o‘qitish jarayonida bugungi kunda yosh mutaxassislarni har tomonlama shakllantirishga eʼtibor berish, shuningdek amaliy san’atlardagi ustoz-shogird an’analarining muhimligi va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Ustoz-shogird munosabatlari orqali san’atdagi bilimlar va ko‘nikmalar avloddan avlodga o‘tishi, shogirdlarning ijodiy rivoji va an’anaviy metodlarning saqlanishi ta’riflanadi. Maqola, shuningdek, ustozlar va shogirdlar o‘rtasidagi ishonch, hurmat va axloqiy qoidalarga asoslangan ishlash usullari, ijodkorning professional shakllanishidagi muammolarni ham o‘rganadi. An’anaviy amaliy san’atdagi bu o‘zaro munosabatlar, zamonaviy ijodkorlar uchun ahamiyatli saboqlar va qiyinchiliklarni o‘z ichiga oladi.