BOLALARDA KUCHLI IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH USULLARI - Xolmirzayeva Barno Qayumjon qizi; Umarova Nazokat Rustamjon qizi; Xamraqulova Gulxumor Odiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada bolalarda kuchli immunitetni shakllantirishning muhim usullari va omillari tahlil qilinadi. Bolalar organizmining tabiiy himoya tizimini mustahkamlash uchun sog‘lom ovqatlanish, jismoniy faollik, gigiyena qoidalariga rioya qilish, shuningdek, vaksinatsiyaning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, immunitetni mustahkamlashning kompleks yondashuvi bolalarni ko‘plab kasalliklardan himoya qiladi va sog‘lom rivojlanishga yordam beradi.