БОЛАЛАРДА ЭНТЕРОКОЛИТ КАСАЛЛИГИНИ КЕЧИШИ. - Кудратова Г.Н (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Болаларда энтероколит касаллиги — бу ингичка ва йўғон ичакнинг яллиғланиш касаллиги ҳисобланиб биргаликда учрайди. Касаллик патоген бактериялар, вируслар билан инфицирланганда, аллергик, механик ёки токсик омиллар таъсирида келиб чиқади. Касаллик қоринда ҳар хил типдаги оғриқ билан, қабзият ёки диарея белгилари , интоксикация синдроми кўринишда намоён бўлади.