TABIAT VA SAN’AT UYG’UNLIGI - Mamurova Dilfuza Islomovna; Sadullayeva Ferangiz (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tabiat va san’at o’rtasidagi chuqur va ajralmas bog’liqlik, ularning bir-birini qanday ilhomlantirish va boyitishini o’rganamiz. Qadimdan insoniyat tabiatning go’zalligiga hayratda qolgan va bu go’zallik san’atning asosiy manbai bo’lib kelgan. Maqolada tabiatning san’atga ta’siri, san’atning tabiatni tushunishga yordam berishi, tabiat va san’at uyg’unligining inson ruhiga ta’siri va hozirgi kunda san’at va tabiatni birlashtirishga qaratilgan loyihalar muhokama qilinadi.