BUXGALTERIYA HISOBINING TASHKIL ETISH XUSUSIYATLARI - Abdullayev Jamshid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Buxgalteriya hisobi har qanday tashkilotning moliyaviy faoliyatini boshqarish va nazorat qilishda muhim ahamiyatga ega. Tashkilotning moliyaviy holatini, daromad va xarajatlarni, aktivlar va majburiyatlarni hisobga olish va tahlil qilish imkonini beruvchi buxgalteriya hisobi, tashkilotning muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun zaruriy vositadir. Buxgalteriya hisobini tashkil etish jarayoni bir qator xususiyatlarga ega bo’lib, bu xususiyatlar tashkilotning moliyaviy faoliyatini samarali boshqarish uchun zarurdir.