OLIY TA’LIM TIZIMIDAGI ISLOHOTLAR - Toshboyeva Muxlisa Shuhrativna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Oliy ta’lim tizimi har bir davlatning kelajak rivojlanishiga asos boʻlib xizmat qiladi. Zamonaviy jahonning tez oʻzgarib borayotgan sharoitida oliy ta’lim tizimini takomillashtirish va unga yangi yoʻnalishlar kiritish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimidagi mavjud muammolar, ularni bartaraf etish boʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar, hamda kelajakdagi takliflar tahlil qilinadi. Natijada, oliy ta’lim tizimining samaradorligini oshirish uchun kerakli chora-tadbirlar koʻrsatiladi.