TOSHKENT SHAHRIDA ZIYORAT TURIZMI RIVOJLANISHI MASALALARI - Aripova Ozoda Xayrullayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Toshkent shahri O‘zbekistonning poytaxti va eng yirik shaharlaridan biri bo‘lib, o‘zining boy tarixiy, madaniy va diniy merosi bilan ajralib turadi. Bu shahar, nafaqat o‘zining zamonaviy inshootlari bilan, balki qadimiy obidalari va muqaddas joylari bilan ham ziyorat turizmi uchun juda jozibadordir. Ziyorat turizmi, asosan, diniy maqsadlarda sayohat qilishni anglatadi va bu turizm turi Toshkentda rivojlanish uchun katta imkoniyatlarga ega. Ushbu maqolada Toshkent shahrida ziyorat turizmini rivojlantirishda olib borilayotgan ishlar va islohotlar haqida ma’lumotlar berilgan.