QANDLI DIABET KASALIGIDA DIAGLIZID MR DORI VOSITASINING DOZALARI VA NOJO‘YA TA‘SIRLARI - Sharobidinov Islombek Parpiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Qandli diabetning II tipi: glyukozaning darajasini faqat parhez, jismoniy mashqlar yoki tana vaznini kamaytirish bilan meʼyorlashtirishning iloji boʼlmaganida, qondagi glyukozaning pasaytirish va nazorat qilish. Qandli diabetning II tipi asoratlarini oldini olish: makro- va mikrotomirli asoratlarning xavfini, xususan yangi holatlar yoki nefropatiyani yomonlashishini kamaytirish uchun qoʼllanadi.