MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA AQLIY TARBIYANI RIVOJLANTIRISH USULLARI - G. O‘. Hakimbayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda aqliy tarbiyani rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Bolaning intellektual rivojlanishida o‘yinlar, didaktik materiallar, interaktiv metodlar va atrof-muhit bilan muloqotning o‘rni yoritiladi. Shuningdek, pedagog va ota-onalar uchun samarali ta’lim usullari hamda bolaning tafakkurini rivojlantirishga yo‘naltirilgan ilg‘or tajribalar ko‘rib chiqiladi.