XALQ ERTAKLARI - Maxsudbekova Feruzabonu Maxsudbek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Xalq ertaklari — bu insoniyatning boy ruhiy merosining bir qismi bo‘lib, har bir xalq va millatning o‘ziga xos madaniyati, dunyoqarashi va tarixiy tajribasini aks ettiruvchi adabiy yodgorliklardir. Ular avlodlardan-avlodlargacha yetkazilgan og‘zaki ijod namunalari sifatida, odamlarni hayotga oid muhim darslar bilan tanishtirishda katta rol o‘ynaydi. Maqolamizda xalq ertaklarining janrlari, mohiyati, ta’limiy va tarbiyaviy ahamiyati, shuningdek zamonaviy jamiyatda ularga bo‘lgan ehtiyoj haqida batafsil so‘z yuritiladi.