METHODS TO IMPROVE THE TRAINING OF MILITARY PERSONNEL: THE CASE OF UZBEKISTAN - Mirvohidov Behzod Miraziz o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekiston mustaqillikka erishganidan soʻng, mamlakatning harbiy tizimi yangi xavflar, tahdidlar va zamonaviy urush uslublari talablariga javob beradigan harbiy tayyorgarlikni modernizatsiya qilishga alohida eʼtibor qaratilganligi hamda Oʻzbekistonning harbiy tizimi, texnologiyalarni joriy etish, xalqaro hamkorlik va qoʻshma mashqlarni oʻtkazish, harbiy taʼlimni professionalizatsiya qilish, liderlikni rivojlantirish va psixologik barqarorlikni oshirishni oʻz ichiga olgan bir qator islohotlarni amalga oshirdi. Ushbu maqolada Oʻzbekistonning harbiy professional kadrlarni tayyorlashni modernizatsiya qilishga yoʻnaltirilgan asosiy yoʻnalishlari va usullari koʻrib chiqilgan.