НИТРАТ- ВА НИТРИТ ИОНЛАРИНИ DANIO RERIO ЭМБРИОГЕНЕЗИГА ТАЪСИРИ - Исманов Нематулло Рахматулло ўғли (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Мақолада Danio Rerio балиқ тури эмбриогенезига нитратлар ва нитритларнинг таъсирини ўрганишга қаратилган бўлиб, бу объектнинг бошқа тест-объектларга нисбатан танланиши уни сақлаш учун камроқ харажат талаб қилиниши, эмбриогенез босқичларининг тез ўтиши, эмбрионларининг шўъранглиги ва нисбатан кичик ўлчами визуал кузатиш учун қулай бўлгани ҳақида маълумотлар келтирилган.