FIZIKA FANINI BOSHQA FANLAR BILAN BOG’LIQLIGINI OʻRGANISH VA UNI AMALIYOTDA QOʻLLASH - KASHFIYOTLAR VA TUSHUNCHALARNING INTELLEKTUAL ZINAPOYASIDIR. - M.A.Ergasheva; E.T.Vazirova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda qoʻllaniladigan koʻplab fizik va kimyoviy gʻoyalar qadimgi sivilizatsiya davrlarida oʻzining ilk ifodasini topganini, atrofimizdagi dunyoning qanday tuzilganini bilish uchun, avvalo, uning asosi bo‘lgan fizika qonunlarini o‘rganish lozimligini va bu qonunlarni tushuntirishda fanlararo bog’lanish muhimligi yoritilgan.