O’ZBEKISTONDA SAVDO SOHASI TARMOQLARINI SOLIQQA TORTISHDA FARMATSEVTIKA SOHASINING O’RNI VA AHAMIYATI - Voxidov Bobir Abdug’affor o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Ushbu maqolada yurtimizdagi savdo sohasini soliqqa tortishda farmatsevtika sohasining o’rni va ahamiyati o’rganilgan.Mazkur soha so’nggi yillarda savdo sohasidagi soliq tushumlari tushishi bo’yicha yetakchi o’rinlarda bormoqda.Davlatning ushbu sohaga qaratayotgan e’tibori natijasida mazkur sohada faoliyat yuritayotgan tadbirkorlik subyektlari ko’payib, soliq tushumlari yildan yilga ko’paymoqda sohada yangi imkoniyatlar yaratilmoqda.Ushbu maqolda Davlat Soliq Qo’mitasi, Farmatsevtika agentligi ma’lumotlaridan foydalanib,statistic ma’lumotlar tadqiq etildi.