TILNI O‘RGANISHNING NEYROPSIXOLOGIK ASOSLARI. YANGI TILLARNI O‘RGANISHDA MIYADAGI O‘ZGARISHLAR - Gulnora Xayrullayeva Muhammadi qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Tilni o‘rganishning neyropsixologik asoslari va yangi tillarni o‘rganishda miyadagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Tilni o‘rganish jarayoni faqat psixologik jarayonlar bilan emas, balki miya faoliyati bilan ham bevosita bog‘liq. Yangi tilni o‘rganish, miya va nerv tizimining o‘zgarishiga olib keladi, bunda neyronlarning faoliyati va ularning o‘zaro aloqalari yaxshilanadi. Maqolada neyronlarning yangi ma’lumotlarga moslashishi, tilni o‘rganish jarayonida faollashgan miya qismlari, shuningdek, yangi tilni o‘rganishning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Til o‘rganishning neyropsixologik asoslarini tushunish, ta’lim jarayonini yanada samarali tashkil qilishda yordam beradi.