TOKUTOMI ROKA IJODIDA DAVRIY O’ZGARISHLAR AKSI. - Egamova Kamola Akmal qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. 1868-yilda Yaponiyaning nafaqat siyosiy, ijtimoiy -iqtisodiy, balki madaniy-ma’rifiy holatini tubdan o’zgartirib yuborgan Meyji islohoti juda ko’p sohalarga ilm-fan yutuqlarining kirib kelishiga sababchi bo’lgan bo’lsa-da, oddiy xalq zahmatlarini yengillashitira olmadi. Xalq Meyji islohotidan kutgan, ammo erisha olmagan orzularni o’z asarlarida mujassam etgan yozuvchilardan biri Tokutomi Roka edi.