BYUDJET MABLAG’LARI HISOBIDAN FUQAROLAR ISHTIROKIDAGI "TASHABUSLI BUDJET" MOLIYALASHTIRISH TURLARI VA UNI O’ZBEKISTONDA QO’LASHNING DOLZARBLIGI (BEKOBOD SHAHAR MISOLIDA) - Saidjalolov Muhammadayubxon Ulug'bekovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi iqtisodiy o‘zgaruvchanlik va jamiyatning rivojlanish talablariga javoban, "Tashabbusli Budjet" dasturi byudjet mablag‘larini samarali boshqarish va aholining faol ishtirokini ta’minlashda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Ushbu dastur orqali fuqarolar mahalliy muammolarni aniqlashda va ularni hal qilishga qaratilgan loyihalarni moliyalashtirishda bevosita ishtirok etish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Bekobod shahrida "Tashabbusli Budjet" tizimining joriy etilishi shahar infratuzilmasini rivojlantirish, ijtimoiy-iqtisodiy muammolarni hal qilish va fuqarolarning davlat boshqaruvidagi rolini oshirish uchun samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.