ISLOMIY MOLIYA SANOATIDA MAMLAKAT RIVOJLANISHI UCHUN MIKROMOLIYALASH - Musayeva Gulmira Ulug'bekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hozirgi global iqtisodiy o‘zgaruvchanlik va jamiyatning ijtimoiy talablariga javoban, islomiy moliya sanoatida mikromoliyalashning rivojlanishi mamlakat barqarorligini oshirish va aholining moliyaviy xizmatlardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishda dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Mikromoliyalash tizimi orqali kam ta’minlangan aholi qatlamlariga moliyaviy yordam ko‘rsatish, kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirish hamda ijtimoiy-iqtisodiy tenglikni ta’minlash mumkin. Islomiy moliyaning shariat tamoyillariga asoslanganligi mikromoliyalash jarayonida foyda olish va investitsiya faoliyatini halol yo‘nalishda amalga oshirishga imkon yaratadi.