QISHLOQ XO’JALIGI UCHUN AJRATILGAN SUBSIDIYALAR - Zuparov Sardor Obidovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Qishloq xo‘jaligi uchun ajratilgan subsidiyalarni takomillashtirish qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu subsidiyalar orqali qishloq xo‘jaligi ishlab chiqaruvchilari uchun moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari kengaytiriladi, innovatsion texnologiyalar joriy qilinadi va mahsuldorlikni oshirish imkoniyati yaratiladi. Subsidiyalarning samarali taqsimoti qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining tannarxini pasaytirish va raqobatbardoshligini oshirishda muhim o‘rin tutadi.