XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISHDA INVESTITSIYA MUHITINING ROLI VA UNI YAXSHILASHNING IATIQBOLLI YO’LLARI - Xalilov Shamsiddin Bahriddinovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida xorijiy investitsiyalarni jalb etish mamlakat iqtisodiyotining raqobatbardoshligini oshirish va barqaror rivojlanishni ta’minlashning muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Xorijiy investorlar uchun qulay muhit yaratish uchun investitsion qonunchilikni takomillashtirish, sarmoyadorlar huquqini kafolatlash va soliq imtiyozlarini kengaytirish zarur. Sun’iy intellekt, big data va boshqa zamonaviy texnologiyalarni iqtisodiy tahlil va monitoring jarayonlariga joriy etish investitsiya muhitini boshqarishni aniq va ishonchli qilish imkonini beradi. Investitsiya muhitini yaxshilashda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning kuchayishi ham sarmoyadorlar ishonchini oshirishda muhim ahamiyatga ega.