BUDJET TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TASHKIL ETISH VA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Ishkuvatova Gulchehra Baxtiyarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Budjet tashkilotlarida buxgalteriya hisobi davlat moliyaviy boshqaruvining muhim bo’g’ini hisoblanib, u davlat resurslarining maqsadli va samarali sarflanishini ta’minlaydi. Moliyaviy hisobotlarning haqqoniyligi va ishonchliligi budjet mablag’larini oqilona boshqarish, davlat xarajatlarini optimallashtirish va korrupsiya xavflarini kamaytirishda katta ahamiyatga ega. Bugungi kunda O’zbekistonda buxgalteriya hisobini modernizatsiya qilish, uni raqamli texnologiyalar bilan qo’llab-quvvatlash va xalqaro standartlarga moslashtirish bo’yicha keng ko’lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. "Raqamli O’zbekiston – 2030" strategiyasi doirasida buxgalteriya hisobi tizimiga zamonaviy avtomatlashtirilgan dasturlar joriy qilinib, jarayonlarni tezkor va shaffof boshqarish imkoniyatlari kengaymoqda.