KASB TANLASH MUAMMOSI VA UNGA YONDASHUV - Mannonov Ulug‘bek Abdulboqiyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning mehnat subyekti sifatida shakllanishi, kasb tanlashning psixologik mexanizmlari, kasbiy rivojlanish jarayonlari va shaxsiy tanlovning subyektiv omillari tahlil qilinadi. Kasb tanlash fenomeni, uning ijtimoiy va psixologik omillari, shuningdek, shaxsning kasbga psixologik tayyorgarligi o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada faoliyat yondashuvi nuqtai nazaridan tanlov kontseptsiyasi ham ko‘rib chiqiladi.