UMUMTA’LIM MAKTAB O‘QUVCHILARIDA OG‘ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARBLIGI - Shukurov Yorkin Alidjanovich; Koldasheva Dinora Maxkamboevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola boshlang‘ich va o'rta yoshdagi maktab o‘quvchilari bilan  ishlaydigan  gumanitar  fan  o‘qituvchilari  uchun  mo‘ljallangan.  U  o‘quvchilar nutqini rivojlantirish bo‘yicha ish tajribasini umumlashtiradi, bolalar nutqidagi asosiy xato va kamchiliklarni qayd etadi, nutqni  muvaffaqiyatli rivojlantirish uchun shart-sharoitlarni  nomlaydi,  mashqlarning  asosiy  turlarini,  samarali  usul  va  usullarni, shuningdek, turli xil ish turlarini ko‘rib chiqadi