AMIR SHOHMUROD - BUXORONING ADOLAT VA DINDORLIKDA TENGSIZ HUKMDORI - Lutfilloyeva Muattar Umidillo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Buxoroning  mang`it  amirlari  orasida  alohida mavqega ega bo`lgan Amir Shohmurodning shaxsi, davlat arbobi sifatidagi faoliyati hamda insoniy fazilatlari haqidagi ayrim jihatlari tarixiy manbalar va ilmiy tadqiqot natijalari  asosida  ko`rib  chiqildi.  Shuningdek  Amir  Shohmurodning  hukmdor bo`lishiga  qaramay  darveshona  hayot  kechirishi  hamda  oddiy  xalq  mehrini  qozona olganligi  bilan  bog`liq  tarixiy  jarayonlar  bir  qator  manbalar  tahlili  asosida  ochib berilgan.