YANGI O`ZBEKISTON XALQCHIL VA INSONPARVAR DAVLAT QURSHNING IJTIMOYI-SIYOSIY AHAMIYATI - Adilova Saida Abdurashid qizi., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur mavzu yangi O‘zbekiston davlatining xalqchil va insonparvar tamoyillar asosida  shakllanish  jarayonini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Bugungi  kunda mamlakatimizda  amalga  oshirilayotgan  islohotlarning  bosh  maqsadi  xalqning farovonligini  ta'minlash,  inson  huquqlari  va  manfaatlarini  himoya  qilishdir.  Ushbu jarayonning ijtimoiy-siyosiy ahamiyati shundaki, u fuqarolar bilan davlat o‘rtasidagi ishonchni mustahkamlashga xizmat qilmoqda. Davlat boshqaruvida ochiqlik va adolat prinsiplari qaror topayotgani, jamiyatda tenglik va ijtimoiy birdamlikni ta’minlashga alohida  e’tibor  qaratilayotgani  milliy  taraqqiyotning  yangi  bosqichini  ifodalaydi. Ushbu  tadqiqotda  O‘zbekistonning  xalqchil  va  insonparvar  siyosatining  asosiy tamoyillari, ularning ijtimoiy hayotga ta’siri va siyosiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni  yoritilgan.  Mazmuni  fuqarolar  ongini  yuksaltirish,  ularni  davlatning  faol ishtirokchilariga aylantirish kabi dolzarb masalalarga yo‘naltirilgan.