АТРОФ-МУҲИТ ВА ЭКООЛАМ - Ғофурова Нодира,; Халимметова Р, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация.  Мазкур  мақолада  бир  қанча  йиллардан  бери  дунёнинг ифлосланишига  олиб  келаётган  инсониятни  эса  лаҳзага  солаётган  атроф-муҳитнинг кундан-кунга ифлосланиши, шуни оқибатида экология бузилиши ва инсонларнинг соғлигига зарар келтирадиган касалликлар чиқаётгани хакида сўз боради.