GENDER TENGLIK VA TA’LIMDAGI UNING IJTIMOIYI TA’SIRI - Tursunaliyeva Sevinch Ilhom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annatasiya;Ushbu  maqolada  erkaklar  va  ayollarning  teng  huquqlari, imkoniyatrlari  va  ma’sulyatlarini  ta’minlashda  nazarda  tutuvchi  ijtimoiyi  tamoyili hisoblanadi. U inson huquqlari,adolat,jamiyat taraqqiyoti va barqarorlikka erishishda muhim  omil  hisoblanadi.gender  tenglik  nafaqat  huquqiy    darajada,  balki  ijtimoiyi, iqtisodiy va madaniy soxalarda ham amalga oshirilishi kerak. Bu prinsip erkaklar va ayollar  uchun  ta’lim  olish,mehnatga  teng  haq  to’lanishi  va  rahbarlik  lavozimlariga erkin kirishish imkoniyatlarini yaratishga qaratilgan.