MOTOR ALALIYANING TARIFI VA SENSOR ALALIYA BILAN QIYOSIY TAVSIFI. - Oʻtbasarova Umida Mexmanovna; Isayeva Mushtariy Alisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola motor alaliyaning tabiati, sabablarini o'rganishga bag'ishlangan.  Motor  alaliya  -  bu  markaziy  asab  tizimining  buzilishlari  natijasida yuzaga keladigan va bolalarda nutqni shakllantirishda qiyinchiliklarga olib keladigan og'ir nutq buzilishi turi ekanligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada motor alaliya  og'rigan bolalarga  yordam  berish  uchun  maxsus  pedagogik  va  terapevtik  yondashuvlar keltirilgan. Maqola motor alaliyaning jismoniy va psixologik omillarini hamda ularni bartaraf etish usullarini tahlil qiladi.