SENSOR VA MOTOR ALALIYANI DIFFERENSIAL BAHOLASH - Utbasarova Umida Mexmanovna; Isayeva Mushtariy Alisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Sensor alaliya - bu markaziy asab tizimining buzilishlari natijasida yuzaga keladigan va bolalarda nutqni qabul qilish va tushunishda qiyinchiliklarga olib keladigan  og'ir  nutq  buzilishi  turi  ekanligi  haqida  fikr  yuritilgan.  Maqolada  sensor alaliyaning diagnostikasi, simptomatikasi  masalalari ko'rib chiqiladi.