ALALIYANING SABABLARI VA SHAKILLARI. - Oʻtbasarova Umida Mexmanovna; Oʻtbasarova Umida Mexmanovna; Isayeva Mushtariy Alisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada alaliyaning sabablari va shakillari haqida fikr yuritilgan.  Olimlarning  tadqiqotlari  haqida  mulohaza  qilingan.  Alaliya,  nutqning rivojlanishidagi  to'siqlar  va  qiyinchiliklar  natijasida  yuzaga  keladigan  til  va kommunikativ qobiliyatlarning pasayishi yoki uzilishi bilan tavsiflanishi faqida fikr qilingan. Ushbu fenomenning sabablari asosan biologik, psixologik va ijtimoiy omillar bilan bog'liqligi haqida.