RANGTASVIR VA GRAFIKADA MANZARA - Shukurova Madinaxon Tursunovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tasviriy  san’atda,  xususan,  rangtasvir  va grafikada manzara janrining ahamiyati, uning yaratilish jarayoni, san’atkorlik uslublari va tarixiy rivojlanishi o‘rganiladi. Shuningdek, ushbu janrning turli davrlardagi o‘ziga xosligi va zamonaviy san’atda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida manzara janrining estetik, madaniy va ijodiy jihatlari yoritilib, rangtasvir va grafikada uning ahamiyatiga e’tibor qaratiladi.