TADBIRKORLIK FAOLIYATIDA KAPITAL RENTABELLIGINI IFODALOVCHI KO‘RSATKICHLAR - Do’smuxamedova N.X,; Toshpulatov D.J, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqolada tadbirkorlik faoliyatining rentabelligi va uni ifodalovchi  ko‘rsatkichlar  tahlil  qilinadi.  Tadbirkorlik  faoliyati  samaradorligini aniqlash uchun sof foyda rentabelligi, aktivlar rentabelligi, kapital rentabelligi kabi moliyaviy ko‘rsatkichlardan foydalaniladi. Maqolada ushbu ko‘rsatkichlarni hisoblash usullari,  ularning  iqtisodiy  samaradorlikka  ta’siri  hamda  korxonaning  rentabellik darajasini  oshirish  uchun  tavsiyalar  berilgan.  Tahlil  jarayonida  tadbirkorlik faoliyatining moliyaviy holatini baholash metodlari, strategik qarorlar qabul qilishda foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.