TIL TARAQQIYOTIDA LEKSIK O'ZGARISHLAR - Jabborova Gulrux, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilining leksik o'zgarishlar va unda o‘zlashma birliklarning ahamiyati aks ettirilgan.  Shuningdek,  bu  birliklardan  voz  kechishning imkonsizligi     va     hozirgi     muhim     masala – endigi o‘zlashayotgan  birliklarga  munosib  javob  qaytarish masalasi  ilgari  surilgan. Til bilan madaniyatning o‘zaro munosabati  xususida  gapirganda  “madaniyat”  tushunchasi  xususida  batafsil to‘xtalish zarur. Ushbu tushunchani talqin qilish yuzasidan ko‘plab urinishlar mavjud.