YURAK-QON TOMIR KASALLIKLARI VA HAYOT TARZI O‘ZGARISHLARI - Ibragimov Sardorbek Tolib o’g’li,; Shokirova Mehro’za Komiljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Yurak-qon  tomir  kasalliklari  (YQTK)  dunyoda  va  O‘zbekistonda  o‘limning asosiy  sabablaridan  biri  hisoblanadi.  Tadqiqotlar  shuni  ko‘rsatadiki,  noto‘g‘ri ovqatlanish,  harakatsiz  hayot  tarzi,  chekish  va  spirtli  ichimliklar  iste’moli  YQTK rivojlanishiga  olib  keluvchi  asosiy  xavf  omillaridir.  Ushbu  maqolada  hayot  tarzi omillari  bilan  yurak-qon  tomir  kasalliklari  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  tahlil  qilinadi  va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.