BARIATRIK JARROHLIK UCHUN OGʻRIQSIZLANTIRISHNING OʻZIGA XOSLIKLARI - Abdumutalov Samandar Roʻziqul oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish: Semizlik bu organizmning turli a’zolar tizimiga salbiy ta’sir oʻtkazuvchi kasallik boʻlib, yurak ishemik kasalligi, dislipidemiya, qandli diabet, gipertenziya, oʻt pufagi kasalligi, boʻgʻimlarning degenerativ kasalliklari, obstruktiv uyqudagi apnoe kabi havfli sindromlarga olib keladi. Shu bilan birgalikda semizlik ijtimoiy-iqtisodiy va ruhiy buzilishlarga olib keladi [8,12].