ANESTEZIOLOGIYA VA INTENSIV TERAPIYADA XAVFSIZLIKNI TA'MINLASHNING ZAMONAVIY MUAMMOLARI. - Nihola Sh. Yusupova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ma'lumki,  tibbiyotda  istalmagan  hodisalar  va  asoratlar,  shu  jumladan anesteziologiya va reanimatsiya yangilik emas. O'tgan asrning o'rtalarida Rossiyada va chet ellarda turli xil estetik muolajalar bilan asoratlarni ko'rsatadigan birinchi asarlar paydo  bo'ldi.  AQSh  tibbiyot  instituti  ma'lumotlariga  ko'ra,  tibbiy  xatolar  har  yili Amerika kasalxonalarida bemorlarning 44 dan 98 minggacha yashaydi.