OLIY TA'LIM MUASSASALARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TATBIQ QILISH - Ismoilov Sherzod Maxammmadjon oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Oliy ta'lim muassasalarida raqamli texnologiyalarni tatbiq qilish, zamonaviy ta'lim  tizimining  asosiy  rivojlanish  yo'nalishlaridan  biriga  aylangan.  Raqamli texnologiyalar  bugungi  kunda  ta'lim  jarayonini  sifat  jihatidan  yangilash,  o'quv materiallarini kengaytirish va interaktiv o'qitish usullarini joriy etish imkoniyatlarini yaratadi.  Ushbu  texnologiyalar  nafaqat  talabalar  va  o'qituvchilar  uchun  yangi imkoniyatlar  taqdim  etadi,  balki  ta'limning  sifatini  oshirish,  o'quv  jarayonini individualizatsiya qilish va ilmiy tadqiqotlarning samaradorligini yaxshilashga ham katta hissa qo'shadi. Raqamli texnologiyalarni ta'limga integratsiya qilish nafaqat ta'lim jarayonining samaradorligini oshiradi, balki universitetlarning global ta'lim maydonida  raqobatbardoshligini  ta'minlashda  ham  muhim  ahamiyat  kasb  etadi. Masofaviy o'qish, elektron ta'lim platformalari, virtual sinflar, video konferensiyalar va sun'iy intellekt yordamida ta'limni yanada interaktiv va ilg'or qilish mumkin. Bu esa,  talabalar  uchun  mustaqil  o'qish  imkoniyatlarini  yaratadi  va  ularni  har tomonlama rivojlantirishga yordam beradi.