YANGI O‘ZBEKISTON STRATEGIYASIDA BOSHQARUV KADRLAR TIZIMINI MODERNIZATSIYALASH - R.D.Xalimmetova; Adilova Saida; Qoryog‘dieva Munisa (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  O‘zbekistonda  kadrlar  tayyorlash  siyosati,  milliy  dasturning tarkibiy  qismi  sifatida    davlat  siyosati  darajasiga  ko‘tarilgan.  Ushbu  ilmiy-nazariy, ya’ni  ijtimoiy-siyosiy,  huquqiy,  iqtisodiy  va  ma’naviy  jihatlarini  tadqiq  qilish  shu kunning  dolzarb  masalalaridan  biridir.  Chunki,  yangi  avlod  kadrlarini  tayyorlash siyosatini amalga oshirish natijasida oliy ta’lim tizimi va uni isloh qilish, mamlakatda mehnat bozorining o‘ziga xos talablarni yuzaga  chiqaradi.