AYOLLAR HUQUQLARI HIMOYASINING RESPUBLIKA VA XALQARO DARAJADAGI AHAMIYATI - Ummatova Iqboloy, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola doirasida muallif ayollar huquqlarining himoyasi hamda  gender  tengligi  va  uning  mamlakatdagi  holati,  ayollar  huquqlarini  himoya qiluvchi  mahalliy  va  xalqaro  tashkilotlar  hamda  normativ-huquqiy  hujjatlar ahamiyatini yoritib bergan. Shuningdek, mavzu borasidagi statistika tahlil qilingan va mazkur sohadagi yutuq va kamchiliklar haqida to‘xtalib o‘tilgan. Maqolada gender tengligi tushunchasining nazariy jihati ham atroflicha yoritilgan.