ZAMONAVIY TA’LIM VA MA’NAVIY - AXLOQIY TARBIYANING DOLZARB MASALALARI - Abduvaliyeva Elmira Tolib qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim va uni amalda qo’llash , ta’lim va tarbiyaning bog’liqligi va bu boradagi xalqaro davlatlar tajribalari haqida so’z yuritilgan. Tarbiya va  uning  shakllari  hamda  uning  ta’limga  bog’liqligi  haqida  keng  tushunchalar yoritilgan.    Shuningdek  zamonaviy  ta’lim  va  tarbiyaning    maktabgacha  yoshdagi  bolaning hayotidagi ahamiyati haqida aytib o’tilgan.