HOMILADORLIK PAYTIDAGI GENETIK TEKSHIRUVLAR VA ULARNING AHAMIYATI. - Toshpulatova Maxliyo Poziljonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Homiladorlik  davrida  genetik  tekshiruvlar  bolaning  sog'lig'ini himoya  qilishda  muhim  va  asosiysi  hisoblanadi.  Ushbu  tekshiruvlar  nafaqat homiladagi  bolaning  sog'lig'ini  yaxshilash,  balki  ota-onalar  uchun  xavf  tug'dirishi mumkin  bo'lgan  genetik  kasalliklarni  ham  erta  aniqlashga  yordam  beradi.  Aytish joizki,  genetik  kasalliklar  ba'zan  meros  qilib  otiladi  va  ularning  oldini  olish tushundingiz.  Bunday  tekshiruvlar  homilaning  rivojlanishi  davomida  muayyan holatlarni belgilab berib, ota-onalarga kerakli maslahatlar taqdim etadi.