MAHALLA XAYRIYA FONT TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Bahodirov Oʻrolboy Bahriddin oʻgʻli; Bahodirov Oʻktam Bahriddin oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mahalla  xayriya  fondlari  jamiyatning  ijtimoiy himoya  tizimidagi  muhim  bo‘g‘inlardan  biri  bo‘lib,  ularning  moliyaviy  faoliyatini shaffof  yuritish  va  samaradorligini  oshirish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi. Maqolada buxgalteriya  hisobi  tamoyillari,  moliyaviy  hisobotning  xususiyatlari,  shuningdek, buxgalteriya  hisobi  jarayonlarida  zamonaviy  yondashuvlardan  foydalanish imkoniyatlari hamda xayriya tashkilotlarining moliyaviy faoliyatini samarali yuritish uchun avtomatlashtirilgan buxgalteriya tizimlarini joriy etish ochib berilgan.