BANKLARNING QIMMATLI QOG`OZLAR BOZORIDAGI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH YO`LLARI (ATB "KAPITALBANK" AJ SAMARQAND FILIALI MISOLIDA) - Rustamov Doston Xusniddin og`li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Banklar  qimmatli  qog‘ozlar  bozorida  faol  ishtirok  etish  orqali  nafaqat  o‘z moliyaviy  barqarorligini  mustahkamlash,  balki  iqtisodiy  taraqqiyotga  ham  hissa qo‘shadi. Ushbu bozor banklar uchun diversifikatsiyalangan investitsiya manbalarini ta’minlaydi  va  moliyaviy  likvidlikni  oshirishga  xizmat  qiladi.  Ayniqsa,  ATB "Kapitalbank" AJ Samarqand filiali tajribasi misolida banklarning qimmatli qog‘ozlar bozoridagi faoliyatini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi.