XALQARO MOLIYA INSTITUTLARI KREDIT LINIYALARI HISOBIGA INVESTITSIYA LOYIHALARINI MOLIYALASHTIRISH - Khojisultonov Samandar Rustamovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Xalqaro  moliya  institutlarining  kredit  liniyalari  rivojlanayotgan mamlakatlarning  iqtisodiy  taraqqiyotida  muhim  rol  o‘ynaydi.  Ushbu  moliyaviy resurslar yirik investitsiya loyihalarini amalga oshirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi. Rivojlanayotgan davlatlar uchun xalqaro kredit liniyalari strategik moliyaviy vosita  bo‘lib,  mamlakat  iqtisodiyotining  barqaror  o‘sishini  ta’minlashga  yordam beradi.