ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA FANLARARO INTEGRATSIYANING NAZARIY ASOSLARI - Ismatova Vasila Shodmanovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ona  tili  va  adabiyot  darslarida  fanlararo integratsiyaning  ta’lim  jarayoniga  ta’siri  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Fanlararo integratsiya  o‘quvchilarga  turli  fanlarni  o‘zaro  bog‘lash  orqali,  ular  uchun  yanada kengroq va chuqurroq bilim olish imkoniyatini yaratadi. Maqolada integratsiyaning pedagogik yondashuvlar, metodologik asoslar, o‘quvchilarga ta’siri va bu jarayonda foydalaniladigan  metodlar  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  fikrlash qobiliyatlari, tahlil qilish va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda fanlararo integratsiyaning o‘rni muhokama qilinadi.