ANYLOGIC TIZIMIDAGI SIMULYATSIYA TEXNOLOGIYALARI - Nishonova Dilfuzaxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqolada  AnyLogic  tizimi  orqali  amalga  oshiriladigan  simulyatsiya texnologiyalari haqida umumiy maʼlumotlar keltirilgan. AnyLogic — bu koʻp uslubli simulyatsiya  platformasi  boʻlib,  diskret,  davomli  va  agentga  asoslangan modellashtirish usullarini birlashtirgan. Ushbu maqolada AnyLogic tizimining asosiy xususiyatlari, qoʻllanilishi va turli sohalarda qanday samarali foydalanish mumkinligi haqida  soʻz  boradi.  Shuningdek,  simulyatsiya  modellarini  yaratish  va  ularni  tahlil qilish jarayonlari ham oʻrganilgan.